今日からもう11月、今年もあと2ヶ月になってしまいました。1月があっという間に経ってしまいます。
We are into November! Only 2 months is left this year, a month goes by so fast.
昨日の夜中過ぎから台風のような暴風になり、たまたま今ソーラーパネルを屋根に設置する準備として家の南側に足場が組まれているのでそれがギーギーと音を立てていて怖かったです。そして、そんな風が吹いたので、今朝お庭のサルビアが何本か折れていましたし、フロントガーデンのダリアもほとんどダメになってしました(涙)。このところ雨が多い体と思いますがダリアは結構ダメになって来てはいたので、諦めがつきます。長い時期、綺麗に咲いて楽しませてくれました。
After midnight last night, it became extremely windy and it was quite scary specially because we happen to have scaffoldings in the front of our house as a preparation to install solar panels, the scaffoldings were making a lot of squeaking noise. Because of the wind, we found some salvias broken and also a lot of dahlias' stems broken and our front garden is looking quite a mess now. The dahlias were already looking not great probably because of the rains we've been having and also shorter days, so we don't feel too bad about it, we had a very good season of them.
今日の夕食は、スープとサラダでした。スープは少し前に作って残りを冷凍していた、モロッコのハリラスープ。今日は少し小さなパスタを混ぜました。サラダは、洋梨とゴートチーズとピーカンナッツのサラダ。今日はドライのクランベリーも加えました。シンガポールでは度々作っていたサラダですが、イギリスではほとんど作らなくなってしまいました。洋梨のおいしいのがなかなか手に入らず、たまたま数日前に買った「今が食べ頃」の大きな洋梨が(買った時に食べ頃だったことがない)良い具合に熟れて甘くジューシーになっていました。ゴートチーズは1週間前の土曜日にペットワースで買った、黄色い方を使いました。
Today's dinner was Soup & Salad. Soup was Moroccan Harira Soup, which we froze a little while ago, I added some tiny pasta. Salad was Pear, Goat Cheese & Pecan Nut Salad. I used make this salad quite often in Singapore, but not often here in England, it's not easy to get nice ripe pear. We just happened to get some pears a few days ago. They were supposed to be 'ready to eat' but they never are, they were very large and one was enough for the salad today and it was sweet and juicy. We added some dried cranberries as well today. The goat cheese is the yellow skin one of the 2 goat cheese we bought in Petworth on Saturday the week before.
No comments:
Post a Comment