今日の夕食は、シンプルなパスタ。わたしが一番好きなタイプのパスタです。昨日の夕食に夫が作ってくれたボロネーゼソースが少しだけ残っていたので、トマトソースを作ってボロネーゼソースも混ぜました。トマトソースは玉ねぎをしっかりめに炒めてニンニクも足して炒めて、缶トマトとフレッシュのトマトを加えて暫く煮て塩胡椒。少し酸味が気になったので、トマトケチャップを少し加えました。あ、煮込む時にクローブを1個加えました、イタリア人のお友達に教えていただいた隠し味です。盛り付けてからパルメジャーノチーズをすりおろして、食べる前にちょろっとチリオイルも加えました。とっても美味しかったです!わたしは、毎日食べても飽きないと思うパスタ。
Today's dinner was a very simple pasta, a sort of pasta that I really love. There was a little Bolognese sauce left from yesterday that my husband cooked, so I made a tomato sauce and added the left-over Bolognese sauce to it. The tomato sauce was a very basic, sauteed onion, added garlic and sauteed a little more, added a tin tomato and some fresh tomato, let it simmer for a while, then salt & pepper. I thought it was a little acidic so I added a little tomato ketchup. Ah, I also added one clove when I simmered the sauce, a tip I had from our Italian friend. Plate it, grate some Parmesan cheese, and we drizzed a little chilli oil over. So delicious, I can eat it every day.


No comments:
Post a Comment