今日の夕食は、アスパラガスとレモンのリゾット、そして食後にチーズ3種類。リゾットは、サーモミックスを使って Cookidoo のレシピを使いますが、少しアレンジをすることが多く、今日はセロリを加えたのと、最後にレモン汁とレモンの皮、そして生ハムも加えました。とっても美味しく出来ました。最近はあまりバターやパルメジャーのチーズを加えずにあっさり目に仕上げるのがトレンドのようですが、わたしは割としっかりとろみとコクがある方が好み。ただ、少しこってりとするので今日はレモン汁とレモンの皮を加えてみました、これがあっさりさせてくれて、風味も加えてくれてとても美味しかったです。
We had Asparagus & Lemon risotto, then 3 kinds of cheese as a dessert for dinner today. We cook risotto using Thermomix (a recipe from Cookidoo) usually, but gives our own twist. Today, we added celery for the base, and lemon juice, lemon rind and cured ham, it was really tasty. I have a feeling that it's a trend to make it much lighter than traditional risotto these days with less butter and Parmesan cheese, but I tend to prefer creamy style. However, that can make it a little rich so adding lemon juice and lemon rind cut the richness and make it even more delicious.




食後のチーズは、コンテ、ブリー・ド・モー、スティルトン。
Cheese for dessert was Comte, Brie de Moux and Stilton.

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