ダートモアに着いた翌日は、コーンウォールのセント・アイブスまでドライブしました。片道2時間ほどだったので10時前に出て、まずはランチ。ネット検索して見つけたどなたかのブログにあった「Una Kitchen」に行ってみました。1枚目の写真はデボンでの写真です。
On the 2nd day in Dartmoor, we drove to St Ives in Cornwall for a day out. It was about 2 hours' drive so we left the hotel around 10:00am and had lunch. I did some research online and found this "Una Kitchen" in someone's blog and it sounded good. The first photo is in Devon.
Una Kitchen.
この日の夜はホテルのバーでサンドイッチでも食べようと言っていたので(結局は、以前食べたホテルのサンドイッチが味がなくて美味しくなかったことを思い出し、スーパーで買いました)、ランチはしっかりいただくことにしました。わたしは前菜にスィートポテトと玉ねぎのスープ。う〜ん、オーダーの失敗でしたね。日本のさつまいもなら甘くて美味しいのですが。。。うっかり、「スィートポテト」に魅かれてしまいましたが、あまり味のないものでした。3分の1くらいいただきましたが。
We had decided to have something very light like sandwiches at the hotel bar this day (although we ended up buying sandwiches in a supermarket because the hotel's sandwiches were tasteless before), so we decided to have a big lunch. For a starter, I had "Sweet potato & onion soup". It was a mistake for me to choose it, 'sweet potato' attracted me but I forgot sweet potatoes in England are not sweet, it really didn't have much taste of anything. I guess I had about 1/3 but didn't enjoy it.
夫の前菜は、モッツァレラ、グリーンピース、松の実。モッツァレラは思っていたぷよぷよした水牛のモッツァレラではなく硬いモッツァレラでした。そして、全体にボソボソしていて、これもあまり美味しくなかったです。
My husband's starter was Mozzarella, green peas & pine nuts. Mozzarella wasn't what we thought, it was hard and dry. The whole thing was very dry and not very tasty.
わたしは、メインにバターミルクチキンのチキン・シュニッツェルをオーダーしました。最近、チキン・シュニッツェルもイギリスで流行っているようで、ほとんどのパブやカフェで見かけます。でも、本当に「シュニッツェル」だったことがない。これはパン粉はついていないのであまりカリカリしなかったですし、分厚過ぎ。全然叩いてなくて、厚さを半分にしただけ。火を入れ過ぎて硬いのもですが、なにしろ、これもまた味がない!かすかにチキンの味はしますが、塩胡椒していないので味がなさ過ぎて食べる気になれない。2口くらい食べてあとは残しましたが、下げる時に何も聞かれませんでした。添えてあるスローはマヨネーズ味。コロコロ切ったジャガイモは普通に美味しかったです。
I had "Butter milk chicken schnitzel" for the main. Chicken schnitzel is another thing that seems to be everywhere in England now but is seldom nicely cooked. This one didn't have any bread crumbs outside, over cooked (partly burned) so tough and it was tasteless again! Another chef who doesn't season his food! Why?? You can taste of chicken very slightly but not enough to make you feel having another bite after the first bite. I had 2 bits and left the rest but the staff didn't say anything when she took it away. The potatoes were fine so I had more than a half of the potatoes. The slaw was just mixed with mayonnaise.
夫はバーガーにしていましたが、やはり美味しくなかったらしく、3分の1くらいのところで食べる気にならないと残していました。おそらく、これも塩胡椒がきちんとされていないので味がなかったのだと推測します。
My husband had a burger but it wasn't good, he said it is so boring that he didn't feel like eating after a few mouthful. My guess is that it wasn't seasoned either.
ここではワインもビールも飲まずでしたが、これでなんと、64ポンド(12600円)。恐ろしい!1人6000円出したら、神戸なら、結構素敵なレストランで美味しいディナーがいただけます。比べても仕方ないことはわかっていますし、イギリスの食事の不味さを何度も何度も書きたくないので出来るだけスルーするようにしていますが、こうも食べる気がしないほど美味しくない食事が度々出てくると、本当にお願いだからどうにかして、と思ってしまいます。普通のお家のご飯は美味しいのに、なぜレストランの食事がこうなのか。お友達や家族の家で塩辛過ぎて食べられなかったりお塩が足りな過ぎて美味しくないものなんて出てこないのに、なぜ、プロフェッショナルなはずのシェフが塩胡椒の加減さえ出来ないのか。
We didn't have wine or beer, just a bottle of sparkling water and it was £63!! It's 12,600 yen!!! In Kobe, 6,000 yen is enough for a very nice dinner. I know it's silly to compare and I honestly do not want to keep saying how bad the food is here so I often just don't write anything if it was good or bad, but after getting so many expensive bad meals we did feel quite fed up with quality of food here. How come food cooked by a standard house wife (or husband) is much much better than food cooked by 'chefs' in restaurants who charge so much money in England??? Why chefs in England cannot season food properly??? I don't have problem at any of our friends' or family's, why do I have so much problem at restaurants?
No comments:
Post a Comment