今日は良いお天気で、23度まで上がってちょうど良い気温でした。
It was good weather today, the temperature went up to 23C so not cold, not hot, just nice.
今日の夕食は、中近東風のチキン、ライス、サラダ、ローストトマト、ヨーグルトソース。中近東風と言っても実際こう言うお料理があるのかどうかはわかりませんが(笑)、それっぽい感じです。お料理教室(11月の「Mizue's Kitchen」)のレシピの中近東風ステーキの回のステーキ、ローストトマト、ヨーグルトソースのレシピを参考にしました。詳しくは、以前、こちらに書いていますが、この時のステーキをチキンに変えて、スパイスなどは少しアレンジし、ライスのニンニクチップスは作らず、家になかったもの(ざくろ)は省略しました。サラダは、我が家で定番のモロッコ風サラダ(モザイクサラダ)。
Today's dinner was Middle-Eastern style chicken, salad, roasted tomato, yoghurt sauce and rice. I say Middle-Eastern style but I don't know if there are such dishes actually in Middle-East or not. I cooked according to the recipes I had from Mizue's Kitchen but change the beef steak to chicken breast. I cooked other dishes more or less according to the recipes but made some changes to spices, didn't make garlic chips and omitted pomegranate seeds as we didn't have them.
チキンの胸肉(ハリッサやスパイスなどにマリネして焼いたもの)、ローストトマト、ヨーグルトソース。
Chicken breast (marinaded in Harissa & other spices etc then cooked), roast tomatoes, yogurt sauce.
我が家では定番の、モロッコ風サラダ。
Salad is Moroccan Salad that we often make.
ライスはバスマティ米にオリーブやコルニション、ナッツなどをトッピングしたもの。
The rice is basmati rice with toppings of chopped olives, cornichon, nuts etc.
No comments:
Post a Comment