今日の夕食は、スープとサラダ。そろそろ寒くなってきて、スープに良い季節になってきました。ということで、久しぶりな気がするスープとサラダ。どちらも、メキシコ風の風味のもの、と言ってもメキシコにはないかも。
Today's evening meal was soup & salad. It's gone cool enough to want to have soup, we hadn't had 'soup & salad' for a while. Both with some Mexican flavour.
スープは、随分前にシンガポールのお料理教室で教えていただいた、簡単で美味しいブラックビーンズのスープ、クミン風味でピリッとしています。一時期良く作っていましたが、最近忘れていて久しぶりに作りました。
Soup was Black Bean Soup that I leaned at a cooking class in Singapore many many years ago, it has cumin and cayenne pepper. I used to make this often but hadn't for a while.
サラダは、アボカドがあったのでチキンとアボカドのサラダ。ここにマンゴーを加えるととても美味しいのですが、イギリスでは美味しいマンゴーはなかなか手に入らないので諦めました。チキンはいつものニンニクとレモン風味、味付けがシンプルなので飽きないですしいろいろなものに使えて便利、胸肉ですが柔らかくジューシーです。他にはトマト、トウモロコシ、レタス、シャンツァイ。ドレッシングはライム汁、オリーブオイル、塩胡椒にマヨネーズを少しだけ混ぜてクリーミーにしました。本当はここにシャンツァイを加えてハンドブレンダーでガーッとするつもりでしたが、スープを潰していたら電池が切れてしまったのでシャンツァイは葉っぱのままサラダに加えました。
Salad was Chicken & Avocado Salad. I wish we could get hold of tasty mango but it's nearly impossible here so I'd given up, it would make the salad perfect. Chicken is flavoured with garlic and lemon, the one I often cook, we don't seem to get tired of it because it's simple and can be used for many recipes, it is breast but very tender and juicy. I also used tomatoes, sweet corns, lettuce and coriander leaves. The dressing is made with lime juice, olive oil, salt, pepper and a little Japanese mayonnaise to make it slightly creamy. I wanted to add coriander leaves and blend with hand blender to make coriander flavoured dressing but the hand blender run out of the battery when I was blending the soup so I just added coriander leaves to the salad leaves.
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