今日の夕食は、Hachi (八)という日本の焼肉屋さんに行って見ました。日本に帰ると必ず行きますが、しばらく帰っていないのでしばらく食べていません。前回ロンドンに来た時にKintanという焼肉屋さんに行きましたが、そのKintanとこのHachiがロンドンでは美味しいと言われているようです。
For tonight's dinner, we went to a yakiniku restaurant (Japanese style Korean BBQ) called Hachi. We always go to a yakiniku place in Japan when we go back there but we hadn't had proper yakiniku for more than four years as we haven't been back to Japan for that long. We did go to one called Kintan last time when we were in London. I think Kintan and Hachi are supposed to be the two best yakiniku restaurants in London.
キムチの盛り合わせ。
Assortment of Kimchi.
ナムルの盛り合わせ。
Assortment of Namulu (salads).
上カルビ(和牛ではない方)。味は良かったのですが、なかなか噛みきれない。一部はそれほど固くないのもあっテそれは美味しくいただけたのですが、殆どがなかなか噛みきれなくていつ飲み込もうかという感じでした。多分、同じ上カルビででも運の良し悪しで柔らかめのところが当たれば美味しい。
Beef Rib (not Japanese). Good taste but very chewy. There were a coupe of pieces that were not too chewy, which were good, but most of them were so chewy that we had to just swallow them.
黒毛和牛の上カルビ。柔らかくてジューシーでしたが、わたしには脂が多すぎ。夫は美味しい、美味しいと食べていました。わたしはお安い方の上カルビとこの黒毛和牛のもののあいだくらいが有難いのですが。
Wagyu Kuroge Beef Ribs. Very tender, very juicy, but it was too fatty for me. My husband really enjoyed them, though. I would have loved it if it were somewhere between the less expensive non-Japanese and this Japanese one in terms of fat.
チキンと野菜の餃子。なぜかイギリスではチキンと野菜の餃子を一番よく見かけます。これまでイギリスで食べた餃子の中では、一番おいしく感じました。というコトで、この後もう1皿オーダーしました。
Chicken & Vegetable Gyoza. For some reason, most gyozas we see in England are with chicken & vegetable filling rather than traditional pork. We thought these were the best gyoza we've had in England so far and ended up ordering another set.
まだ少しもの足らないけど、もうお肉はいいという気分だったので、野菜コロッケをオーダーしてみまし他、少し油っこかったですがまずまずでした。
We felt we wanted a little more something but didn't want to have any more beef, so tried the vegetable croquettes. I thought it was a bit oily but not too bad.
デザートは、もちアイス夫は抹茶味、わたしは胡麻味。イギリスではこのもちアイスが流行っている見たいです。
For dessert, we had mochi ice cream. My husband had matcha flavour and I had sesame flavour. Mochi ice cream seems to be very popular in England at the moment.
生ビール2パイント半いただいて、サービス込みで£130(21、500円ほどでした。ロンドンですし、黒毛和牛もオーダーしましたし、一品料理もけっこうオーダーしたので、妥当なところかと思います。わたしたちは、Kintanよりもこちらの方が好みでした。
With 2 and a half pints of draft beer and the service, it was £130. With the Kroge Wagyu, as well as quite a few other items, I suppose it's what you would expect. Personally, we preferred this restaurant, Hachi to Kintan, the one we tried last time.
No comments:
Post a Comment