| Y's cafe 年6月21日 | みなさんこんにちは。ニューデリー近郊のラーメンのレベルもかなり上がってきました。今回はY's caféプレゼンツ、"今、デリー首都圏で食べるべきラーメン7選"をお届けします。今回紹介するラーメンはどれも美味しく甲乙つけがたいので店名のアルファベット順にご紹介します。 Hello everyone. The quality of ramen in the New Delhi area has improved considerably. This time, Y's café presents "7 Must-Try Ramen in the Delhi NCR(Metropolitan) Area Right Now". All of the ramen we will introduce this time are delicious and difficult to choose between, so we will introduce them in alphabetical order by restaurant name. まずは、グルガオン大吉愛美のちゃんぽんです。たっぷりのシャキシャキ野菜に定番の蒲鉾、プリプリの海老や豚肉がトッピング。それらの旨味が溶け込んだ白濁した美味しい豚骨スープに中太ストレート麺。これぞちゃんぽんという味でとても美味しいです。ペッパーミルで胡椒をふりかけてご賞味ください。 First up is the champon from Daikichi manami in Gurugram. It is topped with plenty of crunchy vegetables, the classic kamaboko, plump shrimp and pork. The delicious cloudy pork bone soup that blends the flavors of these ingredients is topped with medium-thick straight noodles. This is the true taste of champon and it is very delicious. 続いても同じく大吉愛美の"肉味噌らーめん"。こちらもたっぷり野菜に青梗菜、加えてたっぷりの豚肉が入っています。濃厚でコクのある味噌に焦がしガーリックがアクセント。麺は中太ストレート。ボリューム満点の美味しい一杯です。辣油をふりかけてご賞味ください。 Next up is Daikichi Manami's "Niku Miso Ramen." This one also contains plenty of vegetables, bok choy, and plenty of pork. The rich, full-bodied miso soup is accented with burnt garlic. The noodles are medium-thick and straight. It's a delicious bowl of ramen that's full of volume. さらに大吉愛美でもう一杯、外せないのが"海老辛味噌ラーメン パクチー入り"です。濃厚でコクのある味噌スープに海老の深くて濃厚な旨味が合わさった海老スープ、海老ガラから抽出した海老oilとラー油が複雑な美味しさを奏で、さらにたっぷりのパクチーがさわやかさを加えます。濃厚な味なのに食べ終わった後にさわやかさが残る暑い日に食べたい一杯です。これもお好みで辣油を加えてご賞味ください。 Another dish you can't miss at Daikichi manami is the "Spicy Shrimp Miso Ramen with Cilantro." The rich and full-bodied miso soup is combined with the deep and rich umami of shrimp, and the shrimp oil and chili oil extracted from shrimp create a complex flavor, while the generous amount of coriander adds a refreshing touch. It's a bowl you'll want to eat on a hot day, as it's rich in flavor but leaves you feeling refreshed after you've finished eating. お次はグルガオンのLong finish。日本語で"余韻"という名前のこのお店、日本で修行したインド人のシェフが作るこちら、鶏白湯ラーメンの塩です。スープはよく煮込まれた鶏と豚骨のWスープ、濃厚でクリーミー、コクのある美味しいスープです。麺は中細ストレート。インドでは珍しく、麺の硬さ(ノーマル、麺硬、バリ硬)を選ぶことができます。(英語の会話の中で急に日本語の麺硬、バリ硬とか聞かれるので一瞬脳が混乱します(笑))トッピングは日本のラーメン屋さんに引けを取らないレベルの味、特にチャーシューや味玉は特筆すべき味で俗に言う"いい仕事"をしています。スープにかけるoilもマー油か辣油が選択できます。かなりレベルの高いラーメンです。とても美味しいです。 Next up is Long Finish in Gurugram. This restaurant serves "Shio Tori Paitan Ramen" made by an Indian chef who trained in Japan. The soup is a double soup of well-cooked chicken and pork bones, rich, creamy, and delicious. The noodles are medium-thin and straight. Unusually in India, you can choose the hardness of the noodles (normal, Men-kata(hard), Bari-kata(very hard)). The toppings are as good as those at Japanese ramen restaurant, and the charshu and seasoned eggs in particular are particularly noteworthy and do what is commonly called a "good job." We can also choose between chili oil or garlic oil to pour over the soup. It's a very high-quality ramen. It's a very delicious. 次は愛味 アバロンコートヤードホテルニューデリー店の"あんかけラーメン"です。こちらは先日お伝えしましたが、メニューに乗っていない裏メニュー。醤油ラーメンに海鮮五目あんかけが載っている、とても美味しいラーメンです。(俗に言う、町中華の広東麵です)超美味しいです。 Next is the "Ankake Ramen" from Manami Avalon Courtyard Hotel New Delhi. As I told you the other day, this is a secret menu item that is not on the menu. It is a very delicious ramen with a soy sauce ramen topped with seafood and mixed vegetable ankake. (It is commonly known as the Cantonese noodles of a local Chinese restaurant in Japan.) It's a super delicious!. お次は、グルガオンにあるプレミアム一膳の限定"チャーシュー麺"です。ほぼひと月に一度だけ、週末の限定メニューとして提供されるラーメンです。スープは醤油味のベースに魚介と鶏ガラを合わせたWスープ。トロトロに煮込まれたチャーシューに麺は中細ストレート。コクのある味の美味しい一杯です。 Next up is the limited edition "Charshu men" from Premium Ichizen in Gurugram. This ramen is offered as a limited menu on weekends about once a month. The soup is a double soup made by combining seafood and chicken bones with a soy sauce base. The noodles are medium-thin and straight, with softly stewed pork charshu. It is a delicious bowl with a rich flavor. 最後は同じくプレミアム一膳の"うま塩鶏だしラーメン"です。濃厚な鶏の旨味が美味しい、塩味ベースの鶏スープ。深い味ですが脂っこくないので、飲み進めてしまう味。麺は中細ストレート。トッピングは、鶏チャーシューにネギ、スライスガーリックがよいアクセントです。さっぱりとしながらも奥深い味の塩ラーメンです。 The last dish is the Premium Ichizen "Uma Shio Tori Dashi Ramen". The salt-based chicken soup is rich with the delicious umami of chicken, and although it has a deep flavor, it is not greasy, so you can't help but drink it. The noodles are medium-thin and straight. The toppings are chicken charshu, green onions, and sliced garlic, which add a nice accent. This is a salt ramen that is refreshing yet has a deep flavor. 如何でしたでしょうか?どのラーメンも一度食べたら癖になる味です。みなさんも一度ご賞味ください。早くデリーでも家系ラーメンを提供してくれるお店ができないかと待ち望むY's caféでした。ありがとうございます。 What did you think? All of the ramen are addictive once you try them. Please give them a try. I hopes that a restaurant serving Iekei-style ramen will open in Delhi NCR. Thank you. | | | | このメールに返信してコメントを残すこともできます。 | | | | |
No comments:
Post a Comment