今日のランチは、中華冷麺でしたが、タレにピーナッツバター、四川山椒、鼎泰豊の豆板醤を加えて冷たい担々麺風にしてみました。夫もわたしも担々麺が好きなので普段ラーメンを食べる時も(こちらではインスタントの担々麺が手に入りにくくなったので)味噌ラーメンにピーナッツバター、豆板醤、四川山椒を加えて担々麺風にしていただくことがほとんど。冷麺でも美味しいかも、としてみたら、とても美味しかったです。そして、普段はきゅうり、トマト、レタス、薄焼き卵ですが今日はチキンの胸肉(先日サラダと一緒に食べるためにチキンの胸肉をニンニク、レモン汁、オリーブオイルにマリネして焼きましたが、2つあったので、1つは焼いて、もう1つは沸騰したお湯に入れ再沸騰したら1分ほど弱火で煮たあと蓋をして冷まして冷蔵庫で保存していました)も加えました、柔らかく美味しかったですし、満足感も加えてくれました。
Today's lunch was Cold Chinese Noodles. We used instant noodles that come with sauce but today we added peanut butter, Sichuan pepper and Dobanjan, that we bought at Din Tan Fung to make it like cold Dan Dan noodles. When we have ramen we almost always add some peanut butter and Dobanjan because we love Dan Dan noodles and I thought it may work with the cold noodles, too. It did. We usually use cucumber, tomatoes, lettuce and very thin omelet for this dish but we also had some shredded chicken breast today (when we cooked chicken breast to have with salads the other day I also poached one), which was nice and tender and made it feel more a meal than usual. It was very good.
No comments:
Post a Comment