今日はそこそこ良いお天気になりました。昨日までよりは少しだけ気温が上がったかな、と思います。でも、風がすごく強くて、花殻を取りにぐるっと回ったら、フロントガーデンの薔薇やバーベナが結構折れてしまっていました。全部にサポートはつけられないですし、サポートを立ててもサポートの上の部分で折れたりしてしまいます。
It was quite nice weather today and a little warmer than the last few weeks but still not very warm. It was also very windy so I found quite a few broken stems of roses and verbena when I did picked dead flowers. You cannot put supports on all of them and even those with supports some stems broke at the top of a support.
今日の夕食は、卵がたくさん残っているので、使ってしまおうということでオムレツにしました。お菓子教室のレッスンを受けると結構卵を使いますし、たまにお菓子を焼くと使うのですが、それ以外では我が家ではあまり卵を使う機会がないのです。でも、ふとした時に必要なこともあるので週に6個オーダーしていますが、大抵使いきれず無駄にすることも。オムレツは、お友達に教えていただいたもので、玉ねぎをゆっくり甘くなるまで炒めたものが具。ある程度厚さがほしいので必要以上に作ることになるのですが、翌日サンドイッチにすると美味しいのでそれも含めて楽しめます。
Today's dinner was Onion omelette because we had a lot of eggs in the fridge. When I take a baking class or when I occasionally bake I use more eggs than usual but in general we don't seem to use many eggs. I order a half dozen a week because now and again you need eggs but we seldom use that many in a week and end up wasting some. This omelette with sautéed onion was what one of my good friends served me in Tokyo when I visited her. You do need to use quite many eggs to make it some thickness but the omelette is too much for one meal for two of us. We do love the sandwiches we make using left-over so we don't mind it at all.
今日は、アスパラガス入り。
Salad with asparagus.
No comments:
Post a Comment